Skrýt mapudiskuze na mapě

Diskuze - MANŽELSTVÍ S EGYPŤANEM

Řadit podle času | Řadit podle vláken vzestupně sestupně

Při vkládání příspěvku do diskuze jako neregistrovaný uživatel budete mít u vašeho příspěvku zobrazenu IP adresu

:-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S >:) (((H))) @};-- \o/ (((clap))) :-@
Původní dotaz

MANŽELSTVÍ S EGYPŤANEM

19.02.2007 11:51:40 | magda

magda Založila jsem nové téma pro seriózní diskusi kde si můžeme vyměňovat své zkušenosti a navzájem si radit. Rozhodnou se pro manželství s Egypťanem není jednoduché a určitě se každá z nás potýká se spoustou problémů !

Poslední reakce

ORFI   ssinka 05.03.2009 19:10

„prazdninove manzelstvi“ tak se to jmenuje ORFI – rika se tomu „fuck paper“ – suk*ci papir….. no a ted je otazkou jestli ho teda uzaviraji dva lidi v hurgahde kteri se znaji par dnu a chteji si pronajmout byt, nebo zda je uzavirano s tim puvodnim umyslem "prislib svatby". V hurgade to opravdu vetsinou slouzi jenom k tomu, aby ten egyptanek nemel problemy, ze se pohybuje se slecnou….. no a to druhe – je takovy urcity prislib svatby, asi bych to nazvala male zasnuby – obvykle se podepisuje pred dvema svedky a zena dostava nejakou pamatecni vec (nekdy prstynek, nausnice…)… a je to vlastne „prislib svatby“. U nas nema zadnou pravni vahu.

RE: RE: Prázdninové manželství   ssinka 05.03.2009 19:08

tak ja jsem to poslala hanykovi do SZ:) ale vlozim to teda i sem..

RE: Prázdninové manželství   lenkamucke 05.03.2009 18:56

Hannyk:Tak na to jsem taky zvědavá,o tom jsem ještě neslyšela... :-D

Prázdninové manželství   Hanyyk 05.03.2009 14:50

Může mi někdo prosím napsat, jak funguje prázdninové manželství s Egypťanem? Zatím jsem o tom jenom slyšela, tak by mě zajímalo, jak to funguje.

: RE: EGYPT   Ina.inka 05.03.2009 11:03

Všechny jste se někam ztratily :-(

RE: RE: : RE: EGYPT   alush 04.03.2009 12:08

Ina.inka: není zač, dávala jsem to sem již několikrát, sama jsem s tím sklidila velký úspěch ;-) a i když nejsem jejich prodejce, tak vřele doporučuji a nejen kvůli arabům :-D Doporučují i lékaři. Jen rada, stačí ten na studenou vodu, protože než by se ti ohřála ta teplá, tak je očista provedena 8-)

RE: : RE: EGYPT   Ina.inka 04.03.2009 11:29

alush...díky za tu www.stránku !! Netušila jsem, že nemusím nic bourat.

: RE: EGYPT   Ina.inka 04.03.2009 11:27

Ono myslím ani tak nejde o finance, jako o to, jak ten bidet na ty malé WC či koupelny zabudovat :-| Já osobně bych ho chtěla sama, ale nikam se mi nevejde

RE: RE: RE: RE: : RE: EGYPT   alush 04.03.2009 09:16

ninuskaf:
tak ať ho tvoje kamarádka nebo Ahmed koupí ;-) instalace velmi jednoduchá, a je to opravdu parádní věc a myslím cenově dostupná.
http://www.zdravotnipotreby.cz/?page=search&sortmode=7&search=dGV4dCdiaWRldCd0ZW1wbGF0ZSdhbGw

RE: RE: RE: : RE: EGYPT   ninuskaf 03.03.2009 22:06

totiž, kamarátka mi napísala mail, že jej Ahmed chce bidet a hotovo. Že sa hádajú a nevie, čo robiť... no, ja jej žial ale neporadím, nakolko neviem čo :-) :-)

RE: RE: : RE: EGYPT   ninuskaf 03.03.2009 22:04

ahoj ahoj ahoj
odkedy som sem napísala predchádzajúci príspevok, tak sem nik nenapísal, čo ma až trošku prekvapilo.
Takže navrhujem sa vrátiť nazad k téme, ktorá tu má dominovať :-) :-)

RE: : RE: EGYPT   ninuskaf 01.03.2009 12:40

Inka,je to tak.Ja som sa o Isláme dozvedela niečo viac v škole a keď som cestovala.Ale z druhej strany,nie je to len vec médií (ikeď tie naozaj robia ... čo robia a niekedy medializujú viac ako by mali),ale často aj "Arabov" samých.Keby som to súdila z mojho pohladu - zo skúseností,tak by som "Arabov" mohla tiež odsudzovať,pretože mám aj zlé skúsenosti. A napr.práve Ahmed - manžel mojej známej,ten je prespríliš radikálny,býva v Bratislave a má tie svoje "ostré" názory, a nepriatelov si robí sám,a pre ľudí ktorí sa s ním stretnú, si ľahko urobia "názor - si terorista". Korán je Korán,ale po pravde,písalo to tu viac ludí,je otázne,ako si kto Korán vysvetluje.A presne to tak je. Ale ludia,ktorí nemajú nijakú skúsenosť a jediný zdroj info je len TV a tam vidia a počujú len ako sa kto niekde odpálil a "džihád", tak majú iný názor. Ja som napr.osobne zažila,ako sa v Prahe v metre začali 3Arabovia modliť. Ludia normálne zpanikárili,lebo sa báli, že vyhodia metro do luftu.Oni sa síce len pomodlili,ale bolo to vážne nepríjemné. Je to o tolerancii náboženstva. Vela ludí má na islám zlý názor,ale zase aj islám samotný - samozrejme praktikovaný nejakou osobou, je tiež niekedy netolerantný voči iným. :-?

: RE: EGYPT   Ina.inka 28.02.2009 16:15

Když ono je to těžké, drtivá většina lidí, když slyší Islám, korán či muslim... rovná se terorista. A co si budeme povídat média to z velké části tak i interpretují. A možná, hodně z nás, než jsme poznaly své muže, či přátele, alespoň trochu se seznámily s koránem či islámem byly jsme na tom stejně jako ostatní.Tak jako většina lidí, když slyší Arab vůbec nepřemýšlí nad tím, že jsou Egypťané, Tunisané, Alžířané, Jordánci a jiní. :-|

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: EGYPT   ninuskaf 27.02.2009 22:14

skúsenosti sú ale zlato, a vedomosti často ničím
to som chcela pripísat :-) :-)

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: EGYPT   ninuskaf 27.02.2009 22:12

alush: s tým by som asi tiež súhlasila, ale keď si to tu hocikto prečíta, tak si sám urobí názor, že je tu mnoho "mladých", ktoré sa vydali len tak z pobláznenie (podla mna - a to nechcem nikoho urazit) resp.sa vydat chcú a ešte nevidia a nepremýšlajú o budúcnosti ako takej, či už ide o náboženstvo, kultúru, život v inej krajine.
Nechcem to ale posudzovat zle, lebo s tým vlastné skúsenosti nemám, ale mám na to názor :-) :-)

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: :o)))))   ninuskaf 27.02.2009 22:09

ked ide o islam, tiež by som skor bola toho názoru, že je ho lepšie vnímať aj v celku s kultúrou. Tak ako krestanstvo, i Islam je vnimany a praktikovany podla určitých zvykov - či v krajine alebo rodine. Rozni ludia si ho rozne vysvetluju. Ale je aj pravda to, že vela ludí islam odsudzuje a druhá zase moc "chváli". Takže zlatá dobrá cesta. :-) :-) :-)
Na každom náboženstve je totiž niečo dobré a niečo zlé. A v súlade s kultúrou a tradíciami je to potom o to viac viditeľné... :-)

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: EGYPT   alush 27.02.2009 22:09

ninuskaf tak podle toho jak to rikas bych ji ten snatek asi radeji ani nedoporucovala ;-)

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: EGYPT   ninuskaf 27.02.2009 22:01

alush: asi je to o trpezlivosti, ale ak je človek mladý, ako asi koupilka je, tak možno nevie, čo kde a ako.... :-)

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: EGYPT   alush 27.02.2009 21:07

koupilka: holka zlatá s tebou je to vážně o trpělivosti :-D . Co by dělal soudní překladatel na matrice? 8-O Co takhle zkusit www.justice.cz ;-) když to má být soudní překladatel? Tam si najdeš překladatele k tobě nejbližšího a kdyby jsi se chtěla zeptat na cenu, tak je dobrý mu zavolat a zeptat se jeho :-D

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: EGYPT   koupilka 27.02.2009 20:35

hmmm, soráč, já si ten dlouhej vzak přečetla až jsem to sem napsala, takže už jsem o něco chytřejší.jojo, dočetla jsem se tam u soudního překladatele a toho tředpokládám najdu někde na matrice??? já se s tímto opravdu teprve seznamuju, s tímto problémem,ale děkuji za trpělivost a info.fakt moc díky :-) :-)

RE: RE: RE: RE: RE: RE: EGYPT   alush 27.02.2009 19:46

koupilka: co kdyby jsi pořádně četla téma, kde je vše na první straně popsáno a na které jsem tě odkázala (život v čechách-manžel egypťan)? Tuším metrek tam vložila přesně postup doporučený eg.ambasádou v Praze. Nic mi to neudělá odpovídat, ale bylo by fajn, kdyby lidi byli pozornější ve čtení :-?

RE: RE: RE: RE: RE: EGYPT   koupilka 27.02.2009 18:25

ty překlady u nějakýho spešl překladatele, nebo kde seženu v menším městě překladatele, kterej mi vše přeloží do arabštiny :-D :-(

RE: ORFI   Zawgat_Mohammed 27.02.2009 17:30

Koupilko, pokud vim, v CR nema orfi zadny vyznam. Nevim, nakolik vazne je brano v Egypte, oficialne neplati, ale neoficialne ho lide respektuji (tedy pokud nejde o nekoho, kdo tech orfi mel uz vice :-) )
Mozna je to taky dulezite pro neho samotneho, protoze v Egypte jsou stale jeste vychovavani tak, ze muzou az s manzelkou :-P

RE: RE: RE: RE: EGYPT   alush 27.02.2009 14:46

koupilka: velmi jednoduše. Napřed úřady ve svém bydlišti (matrika, kraj případně fara) na to ti týden určitě stačit bude, pak týden na překlady (ověřit na kraji překladatele) a pak si vemeš dovolenou a pojedeš do Prahy. Když tam budeš na osmou ráno, tak v poledne to máš všechno v ruce.

RE: RE: RE: EGYPT   koupilka 27.02.2009 13:53

Alush, poradíš mi nebo dáš mi nějaké tipy na to, jak se to dá prosím Tě zvládnout to všechno vyřídit za 3 týdny???díky :-D

ORFI   koupilka 27.02.2009 13:24

Potřebuji to ORFI i když budeme žít v ČR??

RE: Chce mé foto   Markita 27.02.2009 12:13

nevím jak by se dala fotka zneužít, ale jetli ho máš ráda chceš mít klid tak si udělejte ORFI nic na tom není, mám ho taky je o jen o tom že advokát vylní papíry jak říká Nikajess okopítují si pasy zaplatíš odříkáš slib v arabštině, nebo my jsme to tak aspoň měli, což byla dost dobrý odříkávat v arabštině nějaký slib, myslím že se pánové museli dobře pobavit, ale celou dobu co jsme byli spolu jsme měli klid. ale pochybuju že mi stačilo mít u sebe jen tvoji fotku. se ho zeptej na to orfi a uvidíš. vím že tady o tom někdo dřív psal že s tím i porůznu kšeftují, ale na to by fotku taky nepotřeboval já tam teda fotku nemám.

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: :o)))))   Amira 27.02.2009 07:24

Jenko, jenže zrovna ty knížky, o kterých se tu psalo, nejsou typu bez Dcerky neodejdu. Žádné drama, jen běžný život. Někdo říká právě přesně naopak, že ho vyleká Korán. Ale aby toho nebylo málo, není špatná i knížka Světla a stíny Islámu, i když je to trošičku z jiného regionu a rodinného života se nedotýká už tak moc jako to, co se tu jmenovalo dříve. http://www.knizniweb.cz/jnp/cz/katalog/detail/tituly-S-SVE-Svetla_a_stiny_islamu___Drama__Blizkeho_vychodu_a_sonda_do_dusi_jeho_obyvatel.html?utm_source=seznam&utm_medium=agregator&utm_campaign=2008 Ale pokud si to nepletu s jinou knížkou, tak je tu i hezké krátké pojednání o beduínech na Sinaji, jak jim turismus zkomplikoval život, abych byla aspoň tématicky v Egyptě :-) .....Jinak vím, člověk musí stejně ty zkušenosti získat sám, ale pokud člověk slepě nevěří všemu, co se tam píše, tak mu mohou hodně pomoci při získávání nadhledu a tak. A taky tam může najít to, na co by třeba nikdy sám bez těch souvislostí nepřišel. I když ano, může to mít to riziko, že ho třeba může něco odradit dříve, než si to sám vyzkouší.

RE: RE: RE: Chce mé foto   Nikajess 27.02.2009 01:44

Zneužít co, Orfi nebo fotka? Tak tam prostě jdi s ním, ať víš, co s tou fotkou dělá... já ji nepotřebovala,mám ji v pase a ten jsem dala jen advokátovi a ještě jsem viděla, co a kde kopíruje..takže je mi divné, nač fotku.. To je celé. Pokud se s tebou chce ubytovat a bydlet, pak si myslím, že chce Orfi. Prostě trvej na tom, že nic z ruky nedá a zařídíte to pěkně oba dva.A pak - doklad jsem měla u sebe vždycky já - prostě pro moji jistotu a taky proto, že když jde beze mě, tak ho na nic nepotřebuje..

RE: RE: Chce mé foto   aki 26.02.2009 23:11

No,dík moc,jenom pořád nevím jestli se to dá zneužít,nebo ne.Znám ho dobře,jenom jsem asi moc opatrná.Napiš ještě něco o tom.dík

Fotosoutěž o 100 cen
Srazy cestovatelů
MF logo
MF logo wide