Skrýt mapudiskuze na mapě

Diskuze - MANŽELSTVÍ S EGYPŤANEM

Řadit podle času | Řadit podle vláken vzestupně sestupně
Původní dotaz

MANŽELSTVÍ S EGYPŤANEM

19.02.2007 11:51:40 | magda

magda Založila jsem nové téma pro seriózní diskusi kde si můžeme vyměňovat své zkušenosti a navzájem si radit. Rozhodnou se pro manželství s Egypťanem není jednoduché a určitě se každá z nás potýká se spoustou problémů !

Poslední reakce

Kniha   Nicol habibi 19.09.2012 18:40

Ahoj prosím jestli někdo ví o dalších knížkách s islámskou temátikou něco o tom jak ženy žijí jako arabky apod napište prosím hledám pořád něco:) Děkuju.

Re: MANŽELSTVÍ S EGYPŤANEM   Magdalenka 19.09.2012 15:24

ani jsem si nemyslela nic jiného ;-)

Re: MANŽELSTVÍ S EGYPŤANEM   (87.118.29.***) 18.09.2012 23:10

Magdalenka, nie tých poučených ale normálnych :-P ;-) bez ružových okuliarov 8-)
Realistické videnie čo bude z európy :'(

Re: MANŽELSTVÍ S EGYPŤANEM   Magdalenka (109.80.142.***) 18.09.2012 21:52

Posílám odkaz na zajímavou knihu ke stažení. Není to sice zadarmo jako urážky těch poučených ;-)
http://www.alza.cz/zavoj-a-dziny-zeny-v-islamskem-svete-d321792.htm

Re: MANŽELSTVÍ S EGYPŤANEM   (87.118.29.***) 18.09.2012 20:16

81.19.5-muslimové dokážu si holky vážit :-D :-D :-D
daj sa liečiť ;-)
ďalšia blbka z tisíca blbiek <3 <3
prečo tam nejdeš žiť s ním. Čechy budú mať za pár rokov problém ,tak ako niektoré západné krajiny, ktoré boli tolerantné voči nim. Vďaka lacným dovolenkám a blbkám :-D :-P

Re: MANŽELSTVÍ S EGYPŤANEM   (78.102.82.***) 18.09.2012 13:16

Myslím si, že čerstvě zamilované si z celého článku vezmou JEDINOU větu - tu poslední <3....

Re: MANŽELSTVÍ S EGYPŤANEM   pola1011 18.09.2012 10:08

Jenže pohádky mají dobrý a štastný konec :-)

Re: MANŽELSTVÍ S EGYPŤANEM   (87.118.25.***) 17.09.2012 22:46

a žili šťastne do konca života a zazvonil zvonec rozprávky je koniec :-D

Re: MANŽELSTVÍ S EGYPŤANEM   Gana nepř. (91.195.106.***) 17.09.2012 14:46

Anna Janků...tak té jsem si všimla už v rádiu, posloucháme Rádio Česko, které se střídá s BBC. Když dává RČ reportáže z Egypta, tak mluví vždy ona, zaujala mě už před časem, dostala i nějakou cenu, jako zajímavý člověk v cizině, který něco pro ČR udělal...či tak nějak podobně.
Je dobrá, ráda ji poslouchám.

Re: MANŽELSTVÍ S EGYPŤANEM   Jenxviolence 16.09.2012 15:58

Pravda, sice svatbu jsme ještě neměli, ale už plánujeme a mohu říci, že co se chování k ženě týče, musím jen souhlasit. Nikdo ke mně nikdy nebyl tak pozorný a laskavý, jako můj přítel. Samozřejmě, ne každý je takový, ale obecně muslimové jsou i těmi nejlepšími otci. Moje teta je šťastně vdaná za muslima z Jemenu a už spolu čekají třetí dítě a v životě jsem ještě nevyděla tak spokojenou rodinu, jako jsou právě oni. :)

Re: MANŽELSTVÍ S EGYPŤANEM   Nicol habibi 16.09.2012 12:47

Dáš mi na sebe email nebo skype ? Ráda bych si pokecala :) mám pár otázek které bych tu nepsala

Re: MANŽELSTVÍ S EGYPŤANEM   (81.19.5.***) 14.09.2012 21:00

Je to tak sice muslimové jsou muslimové ale dokazou si holky vazit. A ja uz s nim ziju s Egyptanem 3 roky. Je to človek jako človek. Nevidim zadne chybky z jeho strany a zijeme v CR a vubec se nezmenil vztah na pohodu.

Re: MANŽELSTVÍ S EGYPŤANEM   (109.80.142.***) 13.09.2012 17:15

Re: MANŽELSTVÍ S EGYPŤANEM   Hawajanka (77.87.232.***) 13.09.2012 15:36

VW a coby měla závidět, snad ne tobě nikáb? :-D :-D :-D

Re:   (81.25.17.***) 11.09.2012 08:17

Muslimové jsou tolerantní asi jako každý vyznavač víry - žid nebo katolík. Je to jedno, všeho moc škodí. Muslimové nejsou rasisti, ale když se vybírá nevěsta, tak se kouká jestli je bílá nebo do hněda. Knihu zdarma mi dají i jehovisti. Zkušenosti s egypťanem sbírám patnáct let, z toho pět let v egyptě. Rodina mě rozhodně s radostí neakceptovala. Svojí pozici jsem musela obhájit když ze mě žádný finanční ani jiný profit nekoukal. Nechci nasazovat konfrontační tón, ale musí se to oddělovat - víra a praktický život. Islámské víře svým příspěvkem nepomáháte - vlk kůzlátka taky lákal.

Re:   (81.19.5.***) 10.09.2012 21:27

Heledte se holky, musite vedet nejdrive co znamena Islam a 5 zasad Islamu. A ze muslimove jsou moc tolerantni lide a nejsou rasisti, akceptuji mezi nima cizince s radosti. Ceska rep nema zadne spravne inform o Islamu. Holky doporucim vam, aby jste sli do mesity v Brne nebo v Praze a vezměte si knihu od nich zdrama, aby jste mohli mluvit o arabska zem a o Islamu. Toto psala češka co ma zkusenosti z egyptanem <3

Nicol habibi 29.08.2012 16:25

Ano je pravda že jde zatím o virtuální svět :D ale doufám že se to stane pěknou skutečností čtu plno knih abych se dozvěděla o jejich kultuře víc to co mě asi čeká a nemine. :) vím že by možná po svatbě se na 90 % změnil ale to je daleko předemnou na to si on musí počkat 3 roky ;) a taky na to že tady budu studovat.. a to může sním vyjít tak na 30 % :'( mrzí mě to třeba to tak dopadne třeba ne no :) držte prosím palce.

Re: MANŽELSTVÍ S EGYPŤANEM   MIRKA ST 29.08.2012 13:21

Nicol habibi,to,co tady prezentuješ,tomu se říká-virtuální svět.Tak pokud to zůstane v této rovině,tak se není čeho obávat ;-)

Re: MANŽELSTVÍ S EGYPŤANEM   el.bubamara.pasa 29.08.2012 07:41

Naivita nebude mensi ani s 1000 a jednim dalsim pribehem.. u jinych se to vidi daleko snaz objektivne, ale kazdy se nakonec musi (ne)spalit sam <:-)

Re: MANŽELSTVÍ S EGYPŤANEM   Gana nepř. (91.195.106.***) 29.08.2012 07:26

Ale ty jsi už rozhodnutá v tom pokračovat, tak je dobře, že tady vše čteš, znáš ty příběhy...že kdyby něco, tak bys snad věděla, snad tím ta naivita bude menší.

Re: MANŽELSTVÍ S EGYPŤANEM   Gana nepř. (91.195.106.***) 29.08.2012 07:24

Nevyplnila jsem jméno, to jsem psala já.

Re: MANŽELSTVÍ S EGYPŤANEM   (91.195.106.***) 29.08.2012 07:24

Nicol jen si nezapomínej představovat ten život nastálo tam, to co se nám tam líbí jako evropanům, co žijeme na čas, dovolenkově, tak mít to každý den a k tomu jejich standard života, silné rodinné propjení, tradice, být "jen" ženou v domácnosti, okolo 5 dětí a muž si bude většinou stejně držet svoji svobodu a z 98 % si myslím, že se změní, chování bude později jiné....
Nobo tady žít - to je tak nějak další dítě na krku...

No uvidíš, ale chytit za srdce a emoce umí, to prostě z nich umí každý, umí vycítit co druhý potřebuje, zrovna cítí a podle toho se zachovat a až budou mít jistotu, např. po svatbě, tak přijde realita.

Nestraším...ale to je častá realita a ženy z Evropy jsou naivní a udělají pro miláčka, který to prostě se ženami umí (avšak dočasně) vše a oni to vědí a Arabky jen kroutí hlavou...

sara (41.130.7.***) 28.08.2012 22:58

Dobry den, vsechny vas velice zdravim.

mam pro vas, zijici v Hurghade, pracovni nabidku!!!

kdo by mel zajem kontaktujte me na email uvedeny zde: www.vylety-z-hurghady.cz

Prosim pouze seriozni jednani.

Sara Abdelnabi

Re:   (89.9.200.***) 28.08.2012 20:58

Nicol habibi 28.08.2012 19:37

Re:   vladka (82.113.98.***) 28.08.2012 17:24

tak tady mame nejlepsi dukaz toho,ze ne jen vesmir je nekonecny,boze boze =-O

Nicol habibi 28.08.2012 16:25

Ahoj tak píšu pokračování mého příběhu který jsem tu psala asi před měsícem :) s ahmedem si stále píšu teď to byly 3 měsíce... je pravda že ramadán ho nějak poznamenal a zaznamenala jsem menší změnu v chování ke konci ramadánu se choval náladově a znuděně i když se ke mě choval pěkně a snažil se tak sem ho párkrát napomenula že mě mrzí jaký je že ho ramadan změnil apod. měla jsem z menší věci velké trápení a on to viděl a uklidnoval mě že je to z toho že nepije nejí a pracuje v noci a spí ráno a že po ramadanu bude OK. A tak se taky stalo zase na mě přivalil ten pocit štěstí :-) hodně věcí kvůli kterých si dělám trauma ani tak nejsou ale když se já zamiluju tak to beru celým srdcem a někdy i maličkost bolí a není proč.Stále je to ten co si na fb sdílí obrázky a píše si knim vzkazy pro mě apod. ale už si nepíšeme tak pěkné věci jako dřív spíše řešíme budoucnost a věci o nás jak to bude co bude. :-! ale to podle nálady chápu že oba ubíjí ta dálka ale i tak mám tendenci mu stále věřit stalo se asi 2x že sem ho opravdu za něco pořádně podusila ale to jen proto aby si to nezvykal ne že by to bylo na trest smrti. :D Voláme si spolu každy den kromě třeba 1 dnu nebo tak. Píšeme si i sms někdy a prozváníme se na mobil když na sebe myslíme.Mám kamarádku která žije v egyptě a má tam budoucího manžela kamarádku jsem potkala tady a jsme tedka něco jako SESTRY :D tím že je i starší má více zkušeností a píšu jí to co mí ahmed píše a její manžel to okomentoval tak že ahmed to myslí opravdu vážně protože ví jaká je to dálka ví že si ještě počká už si píšeme 3 měsíce a jen tak se v lásce nevyznává bůh u nich. Vím že nemůžu věřit 100 % ale modlím se každy den za to O:-) protože vím že sem ho nepotkala jen tak nic není náhoda.. Mimochodem peníze nechce i když sem nabídla vždy odmítl že penize vyděláva on a tečka. (((clap)))ptala sem se také kdy přiletí sem? a on že za 2 roky že má zatím ne málo peněz ale že by to ještě nestačilo věřím že patří mezi ty normální i když to sním nevýjde tak vím že to bude kvůli dálce a čekání na to až budu plnoletá abych mohla byt sním častěji. :-) a jestli se bude někdo ptát jestli jsem opravdu tak naivní ? tak možná sem ale možná ne a citím to správně četla sem si jak tady plno žen psalo že má egyptana a jsou s nim štastné. takže určitě bych tuhle otázku nevytahovala:)

Re: MANŽELSTVÍ S EGYPŤANEM   (81.19.5.***) 26.08.2012 14:40

Někdo kdo se bude stěhovat do Hurghady? Do konce roku? :-)

Re:   vero1 23.08.2012 17:29

tak dobrý, už to vím, není to super důležittý..mějte se a smějte se

Fotosoutěž o 100 cen
Srazy cestovatelů
MF logo
MF logo wide